Апгрејди на план (v2)
ВАЖНА НАПОМЕНА: Ова приложување се однесува на Ultimate Multisite верзија 2.x.
Вашите корисници можат да го апгрејдат своите планини во било кога. Тие можеат да апгрејдираат на некоја друга план или да купат дополнителни услуги или пакети што ги нудите на вашата мрежа.
Во овој туториал ќе прикажеме како можат да го апгрејдираат планот и што се случува по процесот на апгрејд.
За да го апгрејдираат планот, вашите корисници треба да пристапат до својата dashboard и да одат на страницата Account.

На страницата Account ќе им биде прикажана нивната моментална членство и планот со кој е поврзано. За да апгрејдираат на друг план, мора да кликнуваат на Change (Промена) во горниот десен агол од секцијата Your Membership (Вашето Членство).

Ќе бидат пренасочени на форма за плаќање каде ќе бидат прикажани сите достапни планини.
Они ќе можат и да видат ги услугите и пакетите достапни за нивниот моментален план, случај што само сакаат да купат конкретна услуга или пакет (како нерегулирање на посетите или простор на диск во нашиот пример овде), а не апгрејдираат планот.

Потоа што ќе изберуваат продуктот што сакаат да го купат, ќе видат колку треба да платите сега – исклучувајќи било какви постоечки кредити – и колку ќе бидете оптоварени на следната датум за фактурирање.
Обично, ако продуктот е друг план и плаќањето ќе се врши помеѓу членска такса, ќе добијат кредит за сумата која е платена за првиот план.

Ако изберувате план или пакет кој не ќе промени ништо од моменталната претплата, ќе видите порака која ви го објаснува тоа.